Връзка с нас: office@zarimex.eu +359 883 31 44 88

Защо да изберем мерино вълна?

Намерете ни във Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook, за да сте винаги в течение с новостите около нас, за да не изпускате новите ни продукти или пък намалените такива. Участвайте в игрите ни там и си спечелете страхотни подаръци!

sideblock
от admin | Публикувано в Полезно | Все още няма коментари. | 685 прегледа на този пост

Мерино вълната или наричана още мериносова вълна е висококачествена вълна с превъзходни качества, която се добива от специална порода овце, които се казват мерино овце. Благодарение на вълнените им кожуси, мерино овцете са пригодени да издържат на всякакъв климат и да живеят на слънце, студ, сняг или вятър.

Мерино вълната има неоспорими качества, повече за които можете да прочетете в следващите редове:

1. Абсорбция - Мерино вълната се бори със студеното време и запазва топлината дори, ако сте мокри или влажни. Това е така, защото мериносовата вълна е много хидрофилна. Тя абсорбира по-голямо количество влага от синтетичните влакна и задържа топлината по-дълго. Вълната може да поеме окло 35% вода преди да се усети като влажна. С други думи, плат от 100% мерино вълна може да абсорбира влагата, еквивалентна на 35% от собственото й тегло без да ви кара да се чувствате неудобно. Използването на вълна директно върху кожата намалява втрисането. Това се забелязва, ако сте били активни и сте се изпотили, преди да спрете да си починете.

2. Изолация - Дрехите изработени от мерино вълна са добри изолатори благодарение на нагънатите мериносови влакна. Тази структура праави милиони малки въздушни джобчета, които задържат топлината на тялото създавайки буфер срещу студа. 

3. Регулиране на температурата -  Мерино вълната естествено контролира температурата. Регулира чрез абсорбиране и осбождаване на влагата. Ако стане горещо, вълната ще се охлади от изпарението. Човешкото тяло прави нещо подобно - изпотява се, за да се охлади. Ето как вълната регулира телесната температура и гарантира, че няма да ви стане прекалено горещо или твърде студено.

4. Контрол на миризмите - Мериносовата вълна има постоянна и естествена устойчивост на растежа на микроорганизмите, които причиняват неприятните миризми. Дрехата от мерино вълна може да се използва в продължение на няколко дни, без да се вмирише, стига след изполването й, последната да се изсуши и проветри на чист въздух. Това се дължи на отличната способност на вълната бързо да абсорбира потта, оставяйки я да се изпари, както и на факта, че влакната й са с отрицателно заредена, неравна повърхност. Бактериите, водещи до лоша миризма, процъфтяват на положително заредена, гладка повърхност, каквито често имат синтетичните влакна. Всъщност, повечето синтетични влакна могат да увеличат степента на лоша миризма, защото създават естествена среда за бактериите.

5. Здравословен микроклимат - Способността на мерино вълната да регулира температурата и влажността, както и нейните антибактериални свойства, спомагат за създаването на здравословен микроклимат за кожата - което е от изключително значение и може да облекчи екзема или други кожни проблеми. Австралийско проучване показва как децата с екзема са значително по-добре, след като използват супер фина мериносова вълна, т.е. по-малка от 17,5 микрона, за по-дълъг период от време.

6. WOOLMARK - Devold е лицензиран от Woolmark и има право да използва символа им върху продуктите си. Символът гарантира, че продуктите отговарят на изискванията за качество, установени и контролирани от The Woolmark Company. Повече за Woolmark.

7. Лесна грижа - Продуктите от мерино вълна са много лесни за поддръжка. Повечето от вълнените продукти на Devold могат да бъдат изпирани в перална машина. Този "Easy Care" процес, отнасящ се към лесната поддръжка на дрехите, предотвратява свиването им и друг нежелани изненади.

*Следвайте инструкциите за пране и сушене, за да удължите "живота" на дрехите си максимално.

8. UV защита - Вълната поглъща ултравиолетовото лъчение, осигурявайки естествена защита срещу слънцето. Колкото се отнася до защитния фактор - последният може да варира от 20 до 50+ в зависимост от плътността и цвета на тъканта.

В Заримекс вече можете да намерите качествено термо бельо изработено от мерино вълна, както и различни аксесоари - като шапки, ръкавици  и чорапи. Термо бельото се произвeжда в Норвегия от 1853 година от компанията Devold. Повече за компанията и начина им на работа можете да видите в следващото видео, а продуктите с марка Devold можете да разгледате ТУК.

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
© 2015 Zarimex All rights reserved.