Количка

Въздушни пистолети

Сравнение на продукт0
Въздушен пистолет Beretta APX с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Стилен въздушен пистолет с вместимост на пълнителя 19 BB топчета. Пистолетът е с метална рама и Blow Back ефект. В черен цвят...
219.00 лв.
без ДДС: 182.50 лв.
Въздушен пистолет Beretta Elite II - с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Моделът Beretta Elite II е пистолетът с най-голяма мощност от серията въздушни пистолети с въглероден двуокис. С изключително висока начална скорост, този пистолет прави стрелбата с 4,5 мм BBs топчета много забавна. Работата с Elite II е много лесна и не на последно място е на изненадващо привлекате..
108.00 лв.
без ДДС: 90.00 лв.
Въздушен пистолет Beretta M92 A1 с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Изцяло метален въздушен пистолет, версия на известния италиански (и американски) пистолет. С реалистичен Blow Back ефект и тегло около 1 килограм - точно както оригинала. ​..
339.00 лв.
без ДДС: 282.50 лв.
Въздушен пистолет Beretta Mod. 84 FS с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Пистолет, които доказва, че Umarex вземат насериозно всичките си лицензи. Тази реплика на Beretta Mod. 84 FS притежава всички добри качества на оригинала: приляга добре в ръката и е лесен за боравене. Корпусът му е изцяло метален, а пълнителят му е за 17 BBs топчета (4,5 мм). С капсула CO2..
219.00 лв.
без ДДС: 182.50 лв.
Въздушен пистолет Browning Buck Mark URX
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Browning Buck Mark URX е автентична реплика на оригиналния Browning в .22 калибър. Неговата специално конструирана ръкохватка е с отличен захват и е удобна за ползване както с дясна, така и с лява ръка. Пистолетът запазва усещането изстрел след изстрел, което пък подобрява точността на стр..
110.00 лв.
без ДДС: 91.67 лв.
Въздушен пистолет Colt Defender - с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Въздушен пистолет с CO2 капсула, която стои в рамката на пистолета и може много лесно и бързо да бъде изваждана. Ръчният предпазител предотвратява случайния изстрел. Под цевта е разположена Weaver релса за монтаж на допълнителни аксесоари. Рамката и рамата на пистолета са изцяло изработени от метал,..
135.00 лв.
без ДДС: 112.50 лв.
Марка: Umarex Germany
Пистолетът Colt модел 1911 е сред най-успешните артилерийски пистолети, създавани някога. Тази реплика на пистолета, създава почти същото усещане, както оригинала, плюс факта, че ползва доказалата се технология при въздушните пистолети ползваща въглероден двокис. С впечатляващо плавен спусък и ..
385.00 лв.
без ДДС: 320.83 лв.
Въздушен пистолет Colt Python 2,5'' - с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Въздушен пистоле с два пълнителя - един метален за сачми в калибър .177 (4,5 мм) и един полимерен за BBs топчета. Пистолетът е с мерник и мушка, които могат да се регулират по хоризонтала и вертикала...
134.00 лв.
без ДДС: 111.67 лв.
Въздушен пистолет Colt Special Combat Classic - с CO2
Изчерпан
Марка: Umarex Germany
Здрава, изцяло метална версия на легендарния класически Colt пистолет. Подвижният слайд от неръждаема стомана лежи върху рамка с Weaver релса за монтаж на допълнителни аксесоари. Този популярен прецизен модел разполага също и със спусък с Doble action и предпазител...
235.00 лв.
без ДДС: 195.83 лв.
Марка: Diana Germany
Мощен въздушен пистолет с CO2 модел Airbug в калибър 4,5 мм с ергономична дървена дръжка. Може да се използва с 9-зарядния барабан, с който е в комплект или с допълнение - за влизане в режим на единичен изстрел. Въздушният пистолет е в комплект с калъф, а 11 мм призматична релса позволява бързото и ..
285.00 лв.
без ДДС: 237.50 лв.
Въздушен пистолет Diana Airbug с CO2 - 5,5 мм
Изчерпан
Марка: Diana Germany
Мощен въздушен пистолет с CO2 модел Airbug в калибър 5,5 мм с ергономична дървена дръжка. Може да се използва със 7-зарядния барабан, с който е в комплект или с допълнение - за преминаване в режим на единичен изстрел. Въздушният пистолет е в комплект с калъф, а 11 мм призматична релса позволява бърз..
285.00 лв.
без ДДС: 237.50 лв.
Въздушен пистолет Diana Chaser с CO2 - 4,5 мм
Изчерпан
Марка: Diana Germany
Chaser е мощен въздушен пистолет с CO2 капсули. Работи в режим на единичен изстрел, но също така може и да ползва 9-заряден барабан. Фрезованата призматична релса позволява монтирането на подходящ мерен прибор.  Характерситики: DIT - Усъвършенстван спусък DIANA Регулируеми микрометри..
179.00 лв.
без ДДС: 149.17 лв.
Въздушен пистолет Diana Chaser с CO2 - 5,5 мм
Изчерпан
Марка: Diana Germany
Chaser е мощен въздушен пистолет с CO2 капсули. Работи в режим на единичен изстрел, но също така може и да ползва 9-заряден барабан. Фрезованата призматична релса позволява монтирането на подходящ мерен прибор.  Характерситики: DIT - Усъвършенстван спусък DIANA Регулируеми микрометри..
179.00 лв.
без ДДС: 149.17 лв.
Въздушен пистолет Diana LP8 Magnum Tactical - 4,5 мм
Преустановен продукт
Марка: Diana Germany
Мощният въздушен пистолет от Diana, модел LP8 Tactical разполага с монтиран тактически приклад. Удължението на цевта с дизайна на дупресор, осигурява бързо презареждане. Моделът има регулируема мушка и автоматичен предпазител. С почни 170 м/сек., въздушният пистолет Diana LP8 Tactical е един от най-..
649.00 лв.
без ДДС: 540.83 лв.
Марка: Diana Germany
DIANA Bandit е мощен въздушен пистолет със сгъстен въздух и ергономична дръжка от буково дърво. Пистолетът може да работи в режим с единичен изстрел, както и със 7-заряден барабан. Фрезованата 11-милиметрова релса позволява монтаж на подходяща оптика. Максималното налягане на пълнене ..
375.00 лв.
без ДДС: 312.50 лв.
Въздушен пистолет Ekol ES 55 с CO2 - fume
Изчерпан
Марка: Ekol (Voltran)
Въздушен пистолет с бутилка CO2, който е базиран на сигналните пистолети - със здрава и стабилна основа, което го прави подходящ както за единична стрелба по мишени, така и за сериина стрелба. С един пистолет може да се използват няколко пълнителя, в случай, че искате повече изстрели както при истин..
105.00 лв.
без ДДС: 87.50 лв.
Марка: Ekol (Voltran)
Въздушен пистолет с бутилка CO2, който е базиран на сигналните пистолети - със здрава и стабилна основа, което го прави подходящ както за единична стрелба по мишени, така и за сериина стрелба. С един пистолет може да се използват няколко пълнителя, за да се увеличат изстрелите както при истинск..
105.00 лв.
без ДДС: 87.50 лв.
Марка: Ekol (Voltran)
Въздушен пистолет с бутилка CO2, който е базиран на сигналните пистолети - със здрава и стабилна основа, което го прави подходящ както за единична стрелба по мишени, така и за сериина стрелба. С един пистолет може да се използват няколко пълнителя, за да се увеличат изстрелите както при и..
105.00 лв.
без ДДС: 87.50 лв.
Показва 1 до 18 от 77 (5 страници)

Въздушните или пневматични пистолети и револвери в голяма част от случаите се използват за самозащита или забавление, както и за спортна стрелба. Какъв калибър и марки ще срещнете в оръжеен магазин Заримекс в София, какво представлява системата Blowback и отделните характеристики на различните видове? Нека видим!

Какви са особеностите на въздушните пистолети

Приличайки на истинските си бойни аналози, този тип пистолети и револвери имат съществена разлика в работните си механизми. Основната концепция във функционалното им отношение е базирана на преобразуване на енергията от сгъстения газ в кинетична енергия, която пък изстрелва боеприпаса. Във вид на газ е възможно използването на обикновен кислород или на въглероден диоксид (СО2).

Изисква ли се разрешително за ползване

Въздушните пистолети и револвери не изискват притежаването на разрешително. Тоест, моделите предлагани на сайта на Заримекс не изискват от Вас да притежавате разрешение за ползване, но част от тях е необходимо да бъдат регистрирани в районното управление по местоживеене в законово установен срок. Когато правите подобна покупка, е препоръчително да се направи справка с актуалните регламенти и поправки на закона.

Какви видове има

Измежду асортимента от въздушни пистолети и револвери, по принципа си на действие, те се делят на три основни вида:

  • Газобалонни - базирани на СО2 под високо налягане, тези модели работят със специални газови балони, чието тегло може да е 8 или 12 грама. Основен недостатък е влиянието им от околната температура;
  • Пружинно-бутални - използва се пружинен механизъм, чиято кинетична енергия на пружината изстрелва куршума. Не се влияят от околната температура, но не могат да се похвалят с голяма далекобойност;
  • Мултикомпресионни - съчетава предимствата и недостатъците на гореописаните два вида.

Газобалонните модели или тези, които работят със сгъстен въздух са най-често срещаните и са подходящи за стрелба на къси разстояния. Силни са и въз основа на това дали боравите с пистолети или револвери, имате възможност да ги използвате с оловни сачми или с топчета.

Какво представлява системата BlowBack

Това всъщност е механизъм, при който в процеса на стрелба, затвора при движението си създава усещане за откат, което придава реалистичност при стрелбата. В тази система обаче има и недостатък, изразяващ се в по-големия разход на газ при стрелба и намалена начална скорост на изстрела.

Какъв калибър и марки ще откриете

Основно в категорията на оръжеен магазин Zarimex в София ще откриете ПЦП 5,5 мм и 9 мм въздушни пистолети и револвери на евтини цени и с гарантирано високо качество. Най-предпочитаните марки при нас са Diana Germany, Zoraki, Umarex и т.н. Възползвайте се!