Оръжеен магазин №1  - ZARIMEX
Оръжеен магазин №1!
Количка

Въздушно оръжие

1 - 36 от 633 Продукта

Въздушното или пневматично оръжие днес е много разпространено и се използва за различни цели, но в следващите редове ще разберем какви са особеностите на устройството. Как да изберете, какви видове и марки се предлагат, стават ли за самозащита, от къде да вземете качествени маркови решения?

Какво представлява въздушното оръжие

На външен вид почти не се отличава от огнестрелното, но от конструктивна гледна точка двата вида коренно се различават. Пневматичният аналог няма в пълнителя си огнестрелни патрони и е със съвсем различни механизми за изстрелване. Тоест, тук липсва детонацията, която пък е присъща за огнестрелните аналози. Именно това е и причината едното оръжие да се нарича въздушно, а другото - огнестрелно. В първия случай се използват различни видове механизми за изстрелване като:

  • Пружинно-бутални;
  • PCP пушки и пистолети, функциониращи на база на сгъстен въздух;
  • Многокомпресионни и т.н.

Кога се използва

Най-вероятно повечето от Вас, при споменаването на въздушно оръжие или пушки, правят асоциация с предлаганите по увеселителните паркове аналози. Днес разнообразието и подобрението в технологиите и механизмите на функциониране толкова са се променили, че вече прецизността в изстрела и траекторията на летене са много по-точни. Това позволява използването на въздушното оръжие както за лов на дребен дивеч, така и за забавление или спортни занимания.

С голям успех този тип въздушни оръжия се използват и за самозащита, именно поради приликата им с реалните огнестрелни аналози. Обикновено, когато пред нападателя извадите подобен пистолет, той се отказва доброволно от нападението. Разбира се, и при изстрел можете да нанесете заплашителни поражения, но не и да убивате. Именно поради тази причина за покупката на подобни продукти не се изискват разрешителни.

Как да изберем

Въздушното оръжие използва стоманени съчми или т.нар. "чашки", които са с калибър съответстващ калибъра на цевта. Отличават се с повишена компактност и се справят лесно с чупенето на стъклени съдове и повърхности например, така че ако Вие е необходимо подобно решение, то този тип оръжие със сигурност ще Ви хареса.

Ако целта Ви е прецизност и повишена точност, можете да се спрете на моделите с нарезна цев. Подходящи са за стрелци, които не се занимават професионално със спортни цели. От гледна точка на вида на зареждане, имате възможност за избор измежду ръчни или автоматични решения, за които вероятно се досещате за разликите, така че няма да се спираме подробно на тях.

Защо да се доверим на оръжеен магазин Zarimex в София

Ние сме от дълги години на оръжейния пазар и днес видовете предлагани въздушни пистолети и пушки са толкова много, че можем да удовлетворим почти всички нужди. От друга страна, добре подбираме партньорите си и в Заримекс предлагаме продукти и аксесоари за продажба от най-добрите и доказали се марки на евтини цени. За покупка и професионални съвети относно избора, свържете се с нас!