Количка

Цеви

Сравнение на продукт0
Показва 1 до 18 от 33 (2 страници)

Използвани в огнестрелните оръжия, тези части имат и друго неофициално наименование - дуло или тръба. Сега ще разберем какво е предназначението на цевите и какви разновидности ще откриете в онлайн магазин Zarimex.

Какво представлява цевта

Това е част от огнестрелното оръжие, имаща вид на тръба, в която изгорелите газове на куршума, след тяхното възпламеняване в патронника при произвеждане на изстрел, го избутват с голяма скорост под налягане. Цевта още позволява насочването на куршума в желаната посока на изстрела, а затвореното пространство и точното калибриране позволява максимално ускорение на излитането и максимална поразителна мощ.

Обикновено в задната си част винаги е с патронник, в който става възпламеняването на куршума след натискане на спусъка. За целта има ударник, който след освобождение на спусъка, удря патрона в определена точка и това спомага за образуване на искра и възпламеняване на барута.

Какви видове има

По конструктивни особености цевите се делят на гладки и нарезни. При последните във вътрешната част по цялата дължина на тръбата има специални под определен ъгъл нарези. При излитането на куршума те му придават въртеливо движение и повишено ускорение, което води до по-голяма поразителна мощ и точност.

Ловните пушки обикновено са с гладки във вътрешността си тръби и техните патрони са базирани на сачми, чиято големина се измерва в нули. Например, 13/0 съответства на 8,5 мм.

Дължината също има значение, защото колкото по-голяма е тя, толкова поразителните качества и далекобойността на оръжието се по-големи. Това се дължи на повишеното време, през което се извършва ускоряване под натиска на изгорелите газове в кухините на тръбите.

Какво предлага Заримекс

В продуктовата гама на онлайн магазина или във физическия търговски обект в София на Zarimex са достъпни различни видове нарезни или гладки цеви за ловни пушки. Преобладаващи са слуговите и полигонални тръби, които са предназначени за конкретни оръжия. Поради марковите предложения и гарантирано високото качество от самите производители, съвпадението и точността на тръбите са 100%-ви.

Защо да ни се доверите

  • На отрасловия пазар сме над 20 години и работим с най-добрите и доказали се брандове;
  • Предлагаме само нови и висококачествени цеви на най-добрите цени;
  • Зад физическия магазин в София и онлайн варианта му стои млад екип, но с достатъчно стаж, за да може да прави компетентни консултации и да предложи най-доброто според нуждите Ви;
  • Имаме складови наличности и няма да чакате доставка от чужбина, така че възползвайте се;
  • При необходимост от връщане или подмяна, свържете се с нас!