Количка

Ремъци за оръжия

Сравнение на продукт0
Марка: Fritzmann Germany
Ремък за карабина с бързо освобождаване, предназначен за закрепване към антабките. Удобен за носене. Регулируема широчина: 90-120 см. Широчина: 60 мм...
101.00лв.
без ДДС: 84.17лв.
Марка: Fritzmann Germany
Ремък за карабина с бързо освобождаване, предназначен за закрепване към антабките. Удобен за носене. Регулируема широчина: 90-120 см.  ..
90.00лв.
без ДДС: 75.00лв.
Марка: Fjall Raven Sweden
Здрав ремък за ловна пушка, изработен от кожа с гумена дръжка, устойчива на високо триене, която предпазва от плъзгане на пушката от рамото. Дължината може да се регулира с помощта на антични месингови крепежни елементи. Коженият ремък е произведен в Швеция от здрава, растително дъбена кожа с отворе..
199.00лв.
без ДДС: 165.83лв.
Марка: Harkila
Изработен от естествена кожа. Дължина: 93 см...
99.00лв.
без ДДС: 82.50лв.
Марка: Bulgaria
Изработен от естествена кожа - бланк...
25.00лв.
без ДДС: 20.83лв.
Марка: Bulgaria
Изработен от естествена кожа - бланк...
35.00лв.
без ДДС: 29.17лв.
Марка: Akah Germany
Ръчно изработен ремък от кожа от лос. Ремъкът е подплатен и подсилен с корк, за да не се хлъзга. Регулируем на дължина: 90-120 см...
214.00лв.
без ДДС: 178.33лв.
Марка: Akah Germany
Ремък за карабина, който е много подходящ за лов на гонка. С този ремък се усеща забележително облекчение при носене на пушката, като последната може да се носи и отпред, което гарантира бързо прицелване. Изработен от неопрен. Размери: 6,5 см. - широчина и 105 см. - дължина..
99.00лв.
без ДДС: 82.50лв.
Марка: Akah Germany
Ремък, изработен от импрегнирана с естествени масла и/или восък кожа, вместо да бъде покривана с бои и пигменти. Това осигурява естествен й на кожата. Ремъкът е с корк, който не му позволява да се хлъзга. Занитен в края. Размери: широчина - 20 мм, дължина - 97 см...
63.00лв.
без ДДС: 52.50лв.
Показва 1 до 12 от 44 (4 страници)

Много от начинаещите ловци игнорират или пренебрегват отделните аксесоари, смятайки, че ремъците за оръжия или калъфите, стойките за стрелба и т.н. не са от значение за ефективния и добър улов. Внимателният им подбор, съобразно конкретните условия и предпочитания, е не по-малко важен за постигането на отлични резултати от избора на нужните боеприпаси и облекло. Ето защо, сега ще Ви представим предлаганите в оръжеен магазин Заримекс различни видове ремъци, как да ги подбирате и защо са от значение.

Какви са предимствата от носенето на ремъци за оръжия

Без значение от вида тяхното основно предназначение е равномерното разпределение на товара върху тялото. В същото време носенето на пушката през рамо ще позволи пълното освобождаване на ръцете, както и бързото позициониране на оръжието в положение на стрелба при необходимост. От друга страна, ползването на ремъци позволява бързото вземане и премятане на пушката през рамо, което е важно в условия на гонка и засада на дивеча.

Отделно, когато носите пушката през рамо, имате възможност с ръцете си да правите други неща, като проправяне на пътя си през гористите местности и труднопроходимите терени.

Какви видове се предлагат

Що се отнася до различния брой на точките за прикрепване, днес съществуват следния вид ремъци за оръжия:

  • Едноточкови - закрепването се извършва само в една точка и е подходящ за малки и леки оръжия. Точката на закрепване се намира при шийката на приклада или в близост до задтилника с помощта на карабина;
  • Двуточкови - използва се при употреба на автомати или пушка и прави удобното носене на гърба. Позволява също носене на рамо, което не е много удобно и се прикрепва чрез антабки за ложата и шийката на приклада;
  • Триточкови модели - най-устойчивият на натоварване вариант за прикрепване. Той може да издържа на високи натоварвания и позволява привеждане в положение на стрелба за секунди.

Как се прогонва

Прогонването всъщност означава регулиране на дължината за максимално удобство и комфорт при носене. Старите ловджии използват един изключително ефективен и все още работещ трик за прогонване:

  1. Поставете оръжието в хоризонтално положение;
  2. Хванете ремъка през средата със стиснат юмрук;
  3. Свийте ръката в лакътя на 90 °C и го опрете върху оръжието;
  4. В това състояние ремъка трябва да е опънат, но леко хлабав.

Това е дължината, която е най-подходяща за носене. Ако все пак чувствате някакъв дискомофорт, можете допълнително да разхлабите или стегнете малко, но основно това са стъпките за прогонване.

Да се доверите ли на Zarimex

При нас днес предимно ще откриете гумени, кожени или универсални висококачествени решения за оръжието си на най-добрите цени. Ние директно сътрудничим с различните доказали се в сферата брандове. Това елиминира посредниците и позволява предлагането на изгодни оферти, без загуба в качеството, така че свържете се с нас!