Количка

Кобури за носене на пистолет

Сравнение на продукт0
Марка: Fobus Israel
Подходящ за повечето 9 мм пълнители (изкл. Glock)...
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за повечето 9 мм пълнители (изкл. Glock). За носене на колан...
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за повечето 9 мм пълнители (изкл. Glock). За носене на полицейски колан...
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за пистолет Beretta 92F/96 без релси. Кобурът може да се закрепва за панталона посредством лопатка. *Изключват се моделите: Brigadier, Vertek & Elite    ..
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Кобур за носене на полицейски колан. Подходящ за пистолет Beretta 92F/96 без релси.  *Изключват се моделите: Brigadier, Vertek & Elite    ..
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Ротациоен кобур за носене на колан. Подходящ за пистолет Beretta 92F/96 без релси.  *Изключват се моделите: Brigadier, Vertek & Elite    ..
52.00лв.
без ДДС: 43.33лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за 9 мм пълнител за Glock и белезници с мека връзка.  ..
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за 9 мм пълнител за Glock и белезници с мека връзка. За носене на колан...
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Марка: Fobus Israel
Подходящ за 9 мм пълнител за Glock и белезници с мека връзка. За носене на полицейски колан...
48.00лв.
без ДДС: 40.00лв.
Показва 1 до 12 от 304 (26 страници)

Днес много хора носят лично оръжие, но има и такива, които възнамеряват да си закупят пистолет, за който ще им трябва и специален кобур за носене. Какво представляват тези аксесоари и достъпните отделни видове? Защо да закупите от физическия магазин на Zarmex в София или от неговия онлайн аналог?

Какво представляват кобурите за пистолет

Това е специален аксесоар, който играе ролята на предпазен калъф, позволяващ безпроблемното и безопасно носене на късоцевно огнестрелно оръжие като пистолета. В превод от турски, kubur означава “калъф”. Кобурът обаче не е просто калъф за съхранение, а той е още предпазно средство, непозволяващо надраскване и повреда. Неговото предназначение е да осигури възможност на стрелеца максимално бързо и безпрепятствено да извади пистолета и да го използва.

Най-често са предпочитани от хората със собствено законно оръжие, от военните и полицаите. Доста често се срещат и в хората, трениращи бойни спортове, охранителите и бившите служители на МВР.

Какви видове има

Съвременните кобури се правят предимно от естествена кожа или текстил, защото са най-издръжливи на различни околни условия. Днес изключително популярни са моделите за:

  • Вътрешно носене - носят се под дрехите и почти са незабележими отвън;
  • Тактически за бедро и за крак - позволяват прикрепването на оръжието върху бедрото или на друга удобна част на крака;
  • Оперативни - със своята система от ремъци, оперативните решения се носят под дрехите и позволяват поставянето на по-големи и тежки оръжия.

От гледна точка на тяхната защита, се делят на два вида: закрити и открити. Първите изцяло предпазват оръжието, но отнемат повече време при нужда от бързо изваждане на пистолета. Вторите осигуряват по-голяма гъвкавост при нужда от бърза реакция, но пък голяма част от корпуса е открит и има вероятност от нараняване.

Можем ли да се доверим на онлайн магазин Zarimex

За нашите над 20 години опит в оръжейния бизнес и практически умения в областта създадохме Заримекс - един не малък търговски онлайн и физически обект, който можете директно да посетите в София. В категорията ни са достъпни множество различни маркови кобури, които в голяма част от случаите са предназначени за вътрешно носене на колана, тактически на бедрото или в друга част на крака. Тук ще откриете решения за пистолет макаров и комбинирани модели за пълнител и белезници, както и такива за лява или дясна ръка.

Поради работата ни само с най-добрите марки и компании производители, при нас можете да очаквате освен голямото многообразие на видове кобури, така и високо качество в комбинация с най-достъпни цени. Заповядайте!