Количка

Хронографи за стрелба

Сравнение на продукт0
Марка: MagnetoSpeed LLC USA
Адаптер, който ще позволи употребата на MagnetoSpeed V3 на повечето пистолети и пушки с къси цеви, които имат Picatinny релса.  *Този адаптер не е съвместим с някои релси произвеждани за конкретни модели оръжие на съответния производител, както и с някои от пистолетите модел Glock. Не може д..
65.00лв.
без ДДС: 54.17лв.
Марка: MagnetoSpeed LLC USA
Адаптерът XFR и свързаното с него приложение за смартфони позволяват на потребителите притежаващи Magnetospeed Sporter или V3 да изтеглят своите текущи (и архивирани за V3) серии изстрели на личните си устройства с Android или iOS. Потребителите могат да съхраняват, преглеждат, редактират и изпращат..
65.00лв.
без ДДС: 54.17лв.
Адаптер за хронограф LabRadar - за въздушна пушка
Изчерпан
Марка: LabRadar USA
Комплект, който се използва за оръжия, които не освобождават достатъчен заряд, за да задействат хронографа. Адаптерът се препоръчва за употреба с въздушни пушки или при малокалибрени оръжия.  Комплектът съдържа:  Микрофон, специално проектиран за работа с хронографа LabRadar Ско..
135.00лв.
без ДДС: 112.50лв.
Марка: LabRadar USA
Калъф, специално предназначен за хронографа Labradar. С водоустойчива подплата и 2 ципа по цялата дължина и дръжка за носене. Калъфът има голям външен джоб за съхранение на аксесоари, който е с велкро закопчаване и  един вътрешен джоб. На гърба на калъфа също има две велкро ленти, които са..
119.00лв.
без ДДС: 99.17лв.
Марка: MagnetoSpeed LLC USA
Калъф, подходящ за хронографите V3 или Sporter. Със специално обособени отделения от пяна и зашити торбички, които отговарят на компонентите на хронографа в много компактен размер. Идеален за поставяне в чантата или раницата. Размери: 16 L x 5 W x 3 H инча..
99.00лв.
без ДДС: 82.50лв.
Камера за наблюдение на мишена LR2
Изчерпан
Марка: LabRadar USA
LR2 е фиксирана камера - преносима, захранвана от батерии, безжична система, която може да се гледа от телефон или таблет. Тази камера има диапазон от 1,6 км. и издръжливост на батерията от 12 часа. TARGETVISION е перфектен спътник на любителите на стрелбата на дълги разстояния, състезатели или хора..
1,595.00лв.
без ДДС: 1,329.17лв.
Камера за наблюдение на мишена LR2 Ultra HD
Изчерпан
Марка: LabRadar USA
Характеристики: Камерата разполага с 5 мегапикселова резолюция (2492 X 1944), обхват 1100м. и продължителност на батерията 12+ часа; Комплектът се състои от 2 части: камера и трансмитер; Камерата е преносима, безжична, работеща на батерии, която може да се наблюдава от телефон или таблет; ..
2,295.00лв.
без ДДС: 1,912.50лв.
Марка: LabRadar USA
Характеристики: Камерата разполага с обхват 275 метра с резолюция 1280 X 960 и продължителност на батерията 12+ часа; Камерата е преносима, безжична, работеща на батерии, която може да се наблюдава от телефон или таблет; Чрез нея се виждат ясно дупки от куршум с кал. .17; Камерата с..
890.00лв.
без ДДС: 741.67лв.
Показва 1 до 12 от 31 (3 страници)

Имате ли нужда от възможност за измерване скоростта на полета на куршумите, тяхната траектория и изобщо занимавате ли се с тестване на оръжия? Ако отговорът е “Да”, то Вие със сигурност се нуждаете от хронограф за стрелба. Сега ще разберем за какво служи той и как работи, какви видове са достъпни и можем ли да закупим от онлайн магазин Zarimex.

Какво представляват хронографите за стрелба

Те са предназначени за измерване скоростта на летене на куршумите. Работата им се изразява в наличието на два сензора за отчитане на скоростта на летене на куршума, екран, бутон и т.н. Измерващите сензори в голяма част от случаите са оптични и отчитат за колко време куршума изминава определено разстояние от началото до края на измерваната траектория. Отчитането всъщност започва от момента на преминаване на патрона от първия сензор до достигане на последния.

В този случай скоростта се отчита на база изминатото време и разстояние до достигане на целта. Всичко се отчита на екрана на хронографа за стрелба.

В кои случаи се нуждаете от тях

Вероятно след като сте прочели до тук статията смятате, че нямате нужда от хронограф за стрелба. Нека все пак да представим накратко случаите, в които хората се нуждаят от подобен уред:

  • Настройка на пневматично или бойно оръжие - за да разберете дали новата пружина на въздушната пушка, или след смазването на оръжието има положителна промяна, трябва да направите измерване;
  • Изпробване или изработване на лъкове и арбалети - ако изработвате подобни оръжия, Вие трябва да измервате скоростта и дължината на летене на стрелите.

Това са примери за случаи, в които се използват хронографите за стрелба. Разбира се, те са много предпочитани и в спортните среди, където се налага уцелване на мишени и прецизно отчитане на траекторията и изминатото разстояние от една точка до друга.

Какви видове ще откриете

Сигурно сте забелязали, че категорията от хронографи на оръжеен магазин Заримекс е доста разнообразна, така че тук Ви очакват различни видове като съвременни адаптери за телефон, за цеви, камери за наблюдение на мишени, вкл. аксесоари - като дистанционно за хронограф и т.н.

Когато правите своя избор, важно нещо е да обърнете внимание на показателите за точност и средствата за извеждане на информацията. Тоест, прецизността в измерването и удобството за получаване на обработената информация. Обхвата на скоростта и дължината не са от съществено значение, тъй като в голяма част от случаите позволяват отчитане както на скоростта на стрелата, така и на куршума. Ако извършвате нещо необичайно и иновативно, трябва да съобразите избора си спрямо него.

Струва ли си да се доверите на Zarimex

Вече над 20 години сме доказали, че предлагаме висококачествени оръжейни продукти на най-добрите цени. Това е така, защото ние сме игнорирали всички посреднически лица и организации и в същото време сме оптимизирали разходите си, така че да са минимални. Това ни позволява да сме максимално ефективни и да предлагаме най-добрите оферти.