Оръжеен магазин №1  - ZARIMEX
Оръжеен магазин №1!
Количка

Пистолетни арбалети

Сравнение на продукт0
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от фибростъкло и карбон Тегло: 322 гр. Обща дължина: 34 см. Карбоново рамо - 50 lb Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала С предпазител Произведен в Италия. ​..
89.00 лв.
без ДДС: 74.17 лв.
Пистолетен арбалет Megaline - Fast - 75lbs
Изчерпан
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от фибростъкло и карбон Тегло: 322 гр. Обща дължина: 34 см. Карбоново рамо - 75 lb Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала С предпазител Произведен в Италия. ​..
147.00 лв.
без ДДС: 122.50 лв.
Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)

Стрелбата с арбалетни пистолети е истинско удоволствие, защото това е едно по-различно метателно оръжие. Какво представлява и кога може да се използва? В кои случаи и защо да закупим от оръжейния магазин Заримекс?

Какво представляват арбалетните пистолети

Това всъщност е по-малкото копие на класическия аналог, но направен във вид на пистолет, така че да е удобен за пренасяне и използване. В този случай устройството притежава удобна за захват дръжка и спусък, чрез който се изстрелва стрелата в желания момент. В голяма част от случаите корпусът е изработен от качествен алуминий или гъвкава пластмаса, както и от фибростъкло. Последният материал се импрегнира със специални смоли, които го правят още по-здрав и гъвкав, а стоманените механизми в конструкцията при правилна поддръжка са изключително дълготрайни и висококачествени.

Стрелите за арбалетните пистолети са по-леки и имат само две пера, а поради по-миниатюрния им размер, често са наричани стрели за дартс.

Какви са предимствата им

Арбалетните пистолети имат различни предимства, които ги отличават от останалите разновидности. Те са:

  • Голяма компактност и гъвкавост, поради малките им размери и тегло;
  • Висока мощ, поради което не бива да бъдат подценявани. В зависимост от модела, скоростта на стрелата може да достигне обхват от 60 метра в секунда. Далечината на обхвата за поражение достига до 15 метра;
  • Удобна конструкция и лесен за използване дизайн, поради удобната дръжка и ниско тегло, арбалетният пистолет е удобен за стрелба;
  • Удобен е за транспортиране от едно място на друго, именно отново поради компактните му размери, което го прави лесен за побиране във всяка стандартна по размери раница.

Може ли да се ловува с тях

Поради факта, че далекобойността им не достига дори и 20 метра, арбалетните пистолети могат да се използват за ловуване на дребен дивеч от близко разстояние. Често също са използвани със спортни цели и стрелба по мишени, както и за удоволствие в любителски условия. В последния случай е много важно да се вземат нужните мерки за безопасност, защото този тип метателни оръжия са изключително мощни и при невнимание от близко могат да убият човек.

Защо да се доверите на Zarimex

Защото при нас ще откриете различни видове и цели комплекти със стрели, които да използвате многократно по всяко време. Ние се отличаваме с предлагането на висококачествени оръжейни продукти на най-добри цени и доказали се на световно ниво марки. При необходимост от професионално съдействие, консултации с експерти или при нужда от помощ при избора, свържете се с нас!