Количка

Арбалети

Сравнение на продукт0
Марка: Master Cutlery USA
Дължина: 78,7 см. Със сгъваем лък от фибростъкло. Цвят: черен С включени 2 стрели по 35,5 см. Сила на опън: 54,4 кг...
260.00лв.
без ДДС: 216.67лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от фибростъкло и карбон Тегло: 1320 гр. Обща дължина: 79 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в Италия. ​..
349.00лв.
без ДДС: 290.83лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от висококачествено дърво Тегло: 2400 гр. Обща дължина: 78 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в Италия. ​..
499.00лв.
без ДДС: 415.83лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от висококачествено дърво Тегло: 2300 гр. Обща дължина: 78 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в Италия. ​..
503.00лв.
без ДДС: 419.17лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от висококачествено дърво Тегло: 2200 гр. Обща дължина: 78 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в Италия. ​..
519.00лв.
без ДДС: 432.50лв.
Арбалет Megaline - Thunder - 150lbs
Изчерпан
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Алуминиева конструкция Приклад и полуложа от висококачествено дърво Тегло: 2380 гр. Обща дължина: 79 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в И..
470.00лв.
без ДДС: 391.67лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Алуминиева конструкция Алуминиев приклад и гумена полуложа Тегло: 2500 гр. Обща дължина: 79 см. Карбоново рамо - 150 lb (~68 кг.) Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала Плавен спусков механизъм С автоматичен предпазител Произведен в Италия. ..
425.00лв.
без ДДС: 354.17лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от фибростъкло и карбон Тегло: 322 гр. Обща дължина: 34 см. Карбоново рамо - 75 lb Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала С предпазител Произведен в Италия. ​..
147.00лв.
без ДДС: 122.50лв.
Марка: Megaline Italy
Характеристики: Рамка от фибростъкло и карбон Тегло: 322 гр. Обща дължина: 34 см. Карбоново рамо - 50 lb Регулируем мерник по хоризонтала и вертикала С предпазител Произведен в Италия. ​..
87.00лв.
без ДДС: 72.50лв.
Регулируем мерник за арбалет Megaline
Изчерпан
Марка: Megaline Italy
Регулируем по хоризонтала и вертикала. ..
12.50лв.
без ДДС: 10.42лв.
Показва 1 до 12 от 20 (2 страници)

Въпреки, че метателните средновековни оръжия са изключително стари и вече съществуват много модерни и по-ефективни техни заместители, лъковете и арбалетите все още намират своето приложение дори и в съвременния свят. Днешните версии на тези принадлежности са изключително осъвременени, така че сега ще разберем какво представляват, как правилно да се грижите за тях и кога могат да Ви бъдат полезни.

Какво представлява арбалетът

Както споменахме, това е средновековно ловно, бойно и спортно оръжие, имащо способността да изстрелва специални стрели и да поразява цели на големи разстояния. Въпреки че съществува голяма прилика с лъка, различия все пак има. Например, арбалетът е много по-точен и мощен. От друга страна обаче, той е по-тежкия от двете и по-тромавия при зареждане. Дори и при стрелите има разлика, защото в случая те са по-дебели и по-къси.

Арбалетът е съставен от ложа, във вътрешността на която има спусков механизъм, а в горната й част е поместен насочващ жлеб и еластичен елемент, осигуряващ мощта за изстрелване на стрелата. За да са по-удобни и подходящи за прецизно прицелване, по-големите модели допълнително са оборудвани с приклад.

Как правилно да се грижите за него

За да притежавате възможно най-дълго своя арбалет и да се възползвате от пълната му функционалност, необходимо е да полагате някои грижи за него, като:

  • Проверка на ламелите след всяка стрелба, поради вероятност от появата на микропукнатини, което налага намеса на специалист за отстраняване. Употребата на оръжието в подобно състояние е опасно за стрелеца;
  • За да се намали износването на тетивата, се препоръчва смазване на водача със специални смазочни материали;
  • Подвижните елементи в работния механизъм също трябва редовно да се смазват, за да се намали триенето между компонентите и тяхното износване;
  • Редовно проверявайте винтовите съединения и при необходимост ги притягайте. Това ще предотврати разбиване и повреда на работния механизъм.

Кога и за какво се използва

Основно у нас арбалетът предимно се използва за спортни и развлекателни цели. Ловуването не е разрешено, тъй като не са регламентирани условия и правила в закона за оръжията. Въпреки това, има любители, които използват това метателно оръжие за забавление, целейки с него мишени в специално пригодени за това помещения.

Защо да вземете от Zarimex

Ако сте в търсене на мощен ловен, боен или спортен арбалет на най-добрите цени, посетете специализирания онлайн магазин на Заримекс. Тук освен голямото разнообразие и изгодните оферти, ще получите професионално обслужване, бърза доставка и най-добрите марки в световен мащаб, от които да направите своя избор. Възползвайте се!