Количка

Спрейове за самозащита

Сравнение на продукт0
Показва 1 до 18 от 29 (2 страници)

Все повече хора посягат към позволените от закона средства за самозащита, които служат за самоотбрана в случай на нападение или при влизане с взлом в собствеността. Из търговската мрежа могат да се открият най-различни видове средства за отбрана като електрошокове, палки, лютиви спрейове и бухалки, които служат за отблъскване на злонамереното лице, а в някои случаи и на животно.

В онлайн магазин Заримекс има много предложения от този вид, които могат да се използват от хора в различни възрастови групи. Както мъжете, така и жените е добре да си осигурят някакъв вид средство за самозащита с висока ефективност. Същото може да се съхранява у дома, но може да бъде носено и през цялото време в чантата. Някои изделия се използват против кучета, които ако са бездомни, могат да ни нападнат и нахапят фатално.

За какво са предназначени лютивите спрейове

Спрейовете за самозащита стават все популярни, защото са лесни за употреба и удобни за носене. Освен това те не застрашават по никакъв начин живота на човек, но пък са супер ефективни за отблъскване на нападателя. Делят се на няколко вида според това какъв е техният състав (газови, лютиви и др.), също както и според типа на произвежданата струя (пяна, гел, облак и т.н.). Лютивите спрейове са може би най-предпочитаният вариант, като при тях активната съставка е капсаициноид, който предизвиква временна слепота, а респективно и достатъчно време за бягство на жертвата.

Когато лютивият спрей бива впръскан в очите на нападателя, той причинява болка, парене и сълзене, като това усещане би могло да трае и повече от час в зависимост от концентрацията на активното вещество. Този вид средство за самозащита е много подходящо за кучета и дори диви животни. Доста полицаи в световен мащаб също залагат на този метод при масови безредици и хулигански прояви.

В какви разновидности се предлагат

Откриването на идеалното средство за защита е самоцел за мнозина. Предвид опасните и несигурни времена, в които живеем, е силно препоръчително да имаме средство за самоотбрана на разположение, с което да се защитим при нужда. Ситуациите, в който всеки би могъл да попадне, могат да бъдат най-различни - похищение у дома, нападение навън и др. В Заримекс ще намерите лютиви спрейове на ниски цени, които са идеални за самозащита:

  • С широка и тясна струя;
  • Под формата на пяна;
  • За мечки и кучета;
  • За използване от полицаи;
  • Под формата на ключодържател и др.

Най-голямото предимство на това средство е възможността му да се носи и в ежедневната чанта, която е с нас през по-голямата част от времето.