Оръжеен магазин №1 - ZARIMEX
Оръжеен магазин №1!
Количка

Sauer Germany

1 - 36 от 609 Продукта

Най-старият немски производител на ловни огнестрелни оръжия, с над 270-годишна история - J.P. SAUER & SOHN – се е превърнал в един от водещите световни доминанти в този сектор днес. Продуктите, които компанията създава са с доказано качество, изключителна прецизност, непреходен дизайн и висока производителност. От обикновена пушка с болтов механизъм до ловни оръжия от най-висок клас, вече осем поколения ловци и риболовци се доверяват на доказаната формула на J.P. SAUER & SOHN. С внимание към всеки детайл, внедряване на нови технологии и съхраняване на старите традиции в производствените процеси, компанията създава "Оръжия за поколения".

Историята на J.P. SAUER & SOHN

Sauer е основан през 1751 г. от Лоренц Зауер в Зул, Германия и първоначално започва да произвежда военно оръжие. Още в първите години след създаването си, влиза в сътрудничество с различни партньори и скоро става първата оръжейна компания, която предоставя оръжие на германското правителство.

През 1873 г. наследниците на Лоренц Зауер преименуват компанията на J.P. SAUER & SOHN. Компанията продължава да се разраства и се превръща в лидер в иновациите при ловните карабини.

Заводът за пушки на Sauer е построен в Зул през 1937 г., където се произвежда модел 98 и други оръжия за германските военни сили. В края на Втората световна война по-голямата част от оборудването на фабрикaта е демонтирано и преместено в Западна Германия. Това, което е останало от компанията, е преструктурирано и преименувано на VEB FORTUNA.

По време на ФРГ, компанията J.P Sauer & Sohn GmbH е новооснована в град Eckernförde и е първият производител на ловни пушки в републиката след войната. През 1966 г. дружеството е поето от заводите за компресори на Wilhelm Poppe и впоследствие се слива с Hydromechanik Maschinenbau и Veltrup-Werke, за да се образува J.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH.

През 1976 г. оръжейният бизнес на J.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH е продаден на SIG и така се създава SIG Sauer.

2000 година, SIG продава оръжейните си заводи и подобните производствени линии на Luke & Ortmeier Group. В последствие компанията е реорганизирана като J.P. Sauer & Sohn GmbH и преместена в Исни в Германия, където остава и до днес.

Хронологичната последователност и цялата история на J.P. SAUER & SOHN може да прочетете в нашия сайт - ПРЕЖИВЕЙТЕ ИСТОРИЯТА НА SAUER.

J.P. SAUER & SOHN пред тълпата

Дейността на JP Sauer & Sohn е насочена към вечната елегантност и безкомпромисно качество. От поколения оръжията на най-стария немски производител на ловни пушки вдъхновяват ловците, за които собствената им пушка е по-скоро израз на тяхната личност, отколкото обикновен "инструмент".

Инженерите, дизайнерите и оръжейниците на J.P. Sauer & Sohn винаги са отделяли специално внимание върху процесите на преработка на суровите материали за пушките, като стомана и дърво. Векове наред целта на SAUER е да създава пушки, които да са вечно съвременни и актуални, но не и водени единствено от модните тенденции. От самото си създаване, най-старата немска оръжейна компания си е поставила за цел да създава пушки, които да се открояват сред тълпата по отношение на вечната елегантност, максимална прецизност и постоянно качество, като се използват не само най-добрите, но и най-съвременните материали и технологии от съответната епоха.

Какво включва продуктовият каталог на J.P. SAUER & SOHN?

Карабините на Sauer са сред най-предпочитаните измежду ловците в световен план, а болтовите карабини в модел S404 сa с доказано най-високо качество за всички времена. Сред тях можете да откриете:

 • Sauer S404 Silence XTC;
 • Sauer S404 Silence TI;
 • Sauer S404 Elegance;
 • Sauer S404 Stutzen;
 • Sauer S404 Synchro XTC;
 • Sauer S404 Classic и още други.

Серията S101 включва перфектни и бюджетни ловни карабини, сред които се открояват:

 • Sauer S101 Silence GTI;
 • Sauer S101 Artemis;
 • Sauer S101 Elegance;
 • Sauer S101 Classic;
 • Sauer S101 Select;
 • Sauer S101 Highland XTC;

Полуавтоматичните карабини Sauer S303 са с класическа красота и впечатляваща производителност, а модел S100, въпреки че е "най-младият" в семейството на компанията е основополагащ за всеки млад ловец.

Освен болтови и полуавтоматични карабини, компанията произвежда и надцевки, които са крайъгълният камък на добрия лов.

Сред останалите продукти от каталога на Sauer, можете да откриете още:

 • Резервни пълнители;
 • Ремъци за оръжие;
 • Тематични капачки за пистолетните ръкохватки;
 • Топчета за болт;
 • Рингове и монтажи;
 • Супресори Titanium Pro;
 • Калъфи и куфари за оръжие;
 • Ножове;
 • Шапки и колани с логото на Sauer;
 • И редица кожени аксесоари като патрондаши, колани, ремъци и т.н.

Всеки продукт на Sauer е създаден с душа и сърце и това си личи още от пръв поглед към елегантния външен вид на всеки артикул. А за вътрешността няма да говорим, защото всичко е ясно – качество, прецизност, надеждност, производителност.

270 години от създаването на J.P. SAUER & SOHN

През 2021 г. се навършиха 270 години от създаването на световната легенда J.P. SAUER & SOHN. По този повод компанията създаде ексклузивни юбилейни издания на доказаните модели SAUER 404, 101, 100 и SAUER 303. Всички те се ползваха с нов, елегантен и необикновен дизайн в лимитирана бройка. „Дивият човек с бухалка“ – историческият символ на марката, е неизменна част от юбилейните пушки. Пазителят на природните съкровища от дърво и стомана, доведени до съвършенство в тези пушки, намира своето място върху красива плочка на ръкохватката на всяко юбилейно оръжие.

Модел SAUER 404 се характеризира с приклад и полуложа от подбрана дървесина клас 7 със сатенено покритие, чиито повърхности са покрити с DLC (Diamond Like Carbon). Всички стоманени части на оръжието са с най-високата защита срещу надраскване и ръжда, а цялостната визия на този модел е с уникална аристократичност, която веднага завладява всеки ловец.

Юбилейното издание на SАUER 303 е с ексклузивен дървен приклад от клас 7 и синкава цев, които подчертават характеристиките на S303 по уникален начин. Много специални акценти са лъскавото и DLC покритие и черната стоманена плочка на ръкохватката, която показва „Туземецът с бухалка“ като юбилейно лого украсено с филигран.

Модел SAUER 101 е с флутирана цев, която заедно с приклада е с DLC покритие, и се съчетава съвършенно със сатенената му визия, пресъздавайки майсторско съвършенство.

Юбилейното издание на SAUER 100 е с висококонтрастен дървен приклад от клас 5, който ясно подчертава елегантно тънката форма на пушката. С отличителен външен вид и привличащи вниманието елементи.

SAUER с ловна пушка за жени – Sauer Artemis

Компанията J.P. SAUER & SOHN е сред малкото производители, които отделят специално внимание на жените ловци, като създават надцевката “Артемида“.

Жените са силни, смели и уверени и поставят високи стандарти не само по отношение на ловните си умения, но и при избора си на оборудване. Пушката е не просто инструмент, а надежден ловен спътник във всякакви терени и условия.

При проектирането и създаването на модела „Artemis”, Sauer провежда проучване измежду 2000 жени, за да създаде това, което искат и търсят именно те. Прикладът на дамската пушка е оптимизиран с фокус върху постигането на интуитивна и прецизна стрелба при всякакви условия. По-елегантната пистолетна ръкохватка и скъсеното разстояние между нея и спусъка с два сантиметра, подхожда много по-добре на по-малките женски ръце.

С взаимствани черти от S404, S100 и S101 и S303 и много подобрения, Sauer Artemis изпъква с абсолютно индивидуален характер.

Вземете Вашият Sauer от ZARIMEX

От дълги години, оръжеен магазин ЗАРИМЕКС е официален вносител на марката за България. Днес, ZARIMEX и Sauer имат стабилно партньорство в предлагането на ТОП ловни продукти на конкуретни цени. На сайта ни zarimex.eu може да разгледате всички модели ловни карабини и надцевки Sauer, а също така и аксесоари и резервни части! Изборът е Sauer!