Връзка с нас: office@zarimex.eu +359 883 31 44 88

Материя G–1000 на фирма Fjallraven

Намерете ни във Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook, за да сте винаги в течение с новостите около нас, за да не изпускате новите ни продукти или пък намалените такива. Участвайте в игрите ни там и си спечелете страхотни подаръци!

sideblock
от admin | Публикувано в Полезно, Интересно | Все още няма коментари. | 242 прегледа на този пост

 

G – 1000

Приспособим за цял живот в природата

 

​ Издръжлив

 Приспособим към всякакви климатични условия с ваксата Greenland Wax

 Дишащ

   G-1000 е основният материал използван от шведската фирма Fjall Raven. Използват го в производството на всичко – от раници до якета и панталони. Представлява плътно изтъкан плат, състоящ се от 65 % полиестер и 35% памук и благодарение на восъчната защита Greenland Wax, материята е подходяща за ползване при всякакви климатични условия. Така, че при правилно третиране и грижа, платът ще остане здрав с години и ще ви съпътства във всякакви приключения.

   Една от целите на Fjall Raven е да използват повече рециклирани и органични материали, разработвайки и Еко варианти - направени от рециклиран полиестер и органичен памук – на всичките G-1000 тъкани.

 

От 1968г.

​     

  От пускането на G-1000 на пазара през 1968г. до днес Fjall Raven са разработили редица различни нейни варианти. Всички видове са издръжливи, проветриви, ветроустойчиви и предоставят защита от ултравиолетовите лъчи. С добавянето на ваксата Greenland Wax, тъканите стават водоустойчиви и дори още по-ветроустойчиви и здрави. Всеки един от петте G-1000 вида има своите специфични особесности и предимства. По-надолу в текста ще представим всеки вид.

 

 

G-1000 Original

Перфектният външен материал, подходящ за всякакви цели

 

 Здрав

 UV защита

 Защита от комари

 

    Първият материал G-1000 original, създаден през 1968г., е бил любим в продължение на години сред любителите на дейности на открито. Той е здрав, но лек, проветрив, но устойчив на непредсказуемото време. Предлага UV защита - от съществено значение за дълъг престой сред природата - и също така има защита от комари, което е чудесно за мързеливите летни вечери край огъня. А благодарение на восъчната защита Greenland Wax, можете лесно да го пригодите за вашето приключение, независимо от времето. 

 

G-1000 Air

Повишена ефирност – подходящ за дълги преходи

 

 Без восък за повече проветрение

 Лек

 Създаден от устойчиви материали

 

     При създаването на G-1000 Air от Fjall Raven са взели под внимание дългите преходи през топлите дни. Този допълнително олекотен материал е дори по-ефирен от G-1000 Lite, тъй като платът е по-рехав и не е восъчно обработен, което позволява навлизането на много по-добър въздушен поток. Въпреки, че това съвсем не означава, че не предлага устойчивост към влажно и ветровито време, както и защита от комарите.

 

G-1000 Silent

По-безшумен – идеален за лов

 

 Гладък и мек

 Предварително восъчно обработен за ветро- и водоустойчивост

Защита от комари

 

     Както подсказва самото име, този вариант на G-1000 е проектиран така, че да създава по-малко шум, докато се движите. G-1000 Silent представлява промазана материя, която е гладка и мека при допир и е по-безшумна от другите варианти на G-1000, което я прави изключително подходяща за лов. Освен това, последната предлага същите изпитани и надеждни свойства като G-1000 Original и се доставя предварително восъчно обработена за устойчивост на вятър и вода.

 

G-1000 Heavy duty

Изключително издръжливи при изтощителните дни на открито

 

 Изключително здрав 

 Водоустойчив

 Много издръжлив

 

     G-1000 е здрав, но G-1000 Heavy Duty е дори още по-здрав. Импрегниран с Greeland Wax от двете страни, той довежда издръжливостта до ново ниво. Това означава, че е по-малко проветрив от обикновения G-1000, така че се използва за продукти, където устойчивостта и здравината, а не проветрението, са приоритет. Изразява се в укрепващи елементи - на места, които са податливи на допълнително износване - и за много от чантите и раниците на Fjall Raven. Там, където се изисква гладкост, се използва G-1000 Heavy Duty Eco S. Той е малко по-лек от обикновената версия, благодарение на по-фината тъкан и е изработен от рециклиран полиестер и органичен памук.

 

G-1000 Lite

Лек, но здрав и устойчив на атмосферни влияния

 Рехава тъкан

 Леко импрегниран за лека атмосферна устойчивост

UV защита

 

     G-1000 е много добре разработен и здрав материал, но понякога искаме нещо по-леко. За целта производителя въведе G-1000 Lite, който е по-малко корав и по-еластичен от оригиналната версия. И за да бъде избегнато намаляване на здравината му, са добавени rip-stop влакна, които са силно устойчиви на разкъсване. Той е леко имрегниран, за да предложи известна устойчивост при леки ветрове и дъждове, и въпреки че не предпазва от комари, той все пак предлага UV защита.

 

Грижа и поддръжка

​   Направен от смес от пчелен восък и парафин, Greenland Wax e просто, вдъхновено от природата решение, което отговаря на предизвикателствата, на които сме подложени навън. Повечето от G-1000 материите идват с предварителна восъчна обработка, но все пак е добре да знаете как да нанесете или отстраните восъка за да пригодите вашето яке към климатичните условия.

 

 

 

“Доказана технология на открито, която ще ви подготви за всички видове приключения през цялата година, без ограничения.“

Източник: www.fjallraven.com

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
© 2015 Zarimex All rights reserved.