Връзка с нас: office@zarimex.eu +359 883 31 44 88

ПУХЪТ - CQ DOWN™

Намерете ни във Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook, за да сте винаги в течение с новостите около нас, за да не изпускате новите ни продукти или пък намалените такива. Участвайте в игрите ни там и си спечелете страхотни подаръци!

sideblock
от admin | Публикувано в Полезно, Интересно | Все още няма коментари. | 577 прегледа на този пост

Пухът е все още ненадминат когато става въпрос за съотношение топлина-тегло. Добива се от най-тънките и финни пера, намиращи се под грубата перушина на гъски и патици (с тежест само от 0.001 до 0.0045 грама). Австрийската компания Carinthia ексклузивно използва пух, наречен CQ-DOWN™, подбран от най-превъзходните пера на патици и гъски, отговарящи на най-високите стандарти за качество.

КАКВО Е НУЖНО, ЗА ДА Е ДОБЪР ПЪЛНЕЖА ОТ ПУХ?

Всички изредени параметри по-долу са определящи за качеството на материята:

СУРОВИНИТЕ

  • Самият вид: гъска (= колкото по-голяма, толкова по-добре) или патица, от значение е и породата й.
  • Храненето: концентрираният фураж е по-добър за растежа – например царевичен фураж вместо трева.
  • Климатът, в който е живяло животното: колкото е по-студено, толкова е по-добро качестовто.
  • Отглеждането на животните: свободното развъждане на открито е по-добро от това на закрито.
  • Възрастта на животното при отстрел: пухът от по-старите животни е по-добър, тъй като е повече, по-здрав и по-добре оформен.
  • Качеството на обработката.

СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ ПУХА И ПЕРАТА В ПЪЛНЕЖА

Пример: 90/10 гъши пух. Където 90 се относая към процента пух, а 10 към процента на пера в изолационния микс.

Важно: Така наречения процент на тежестта не дава никаква информация за качеството на суровия материал и неговата способност да изолира.

СИЛА НА НАСИЩАНЕ (FILLPOWER)

Силата на насищане е най-важната мярка, когато става въпрос за качеството на пуха. Той показва какъв обем може да бъде запълнен с определено количество пух.

От Carinthia използват "новия" метод, препоръчан от "IDFB – International Down and Feather Bureau". При него се използва уред, в който се поставят 30 грама пух в цилиндър, а последния се притиска с определено тегло за 1 минута време. Компресираният обем на пуха се измерва в кубични инчове (1 кубичен инч = 16,39 кубични сантиметра) и показва неговата сила на насищане. Този нов метод обикновено показва 5% по-ниска стойност от "стария" американски метод. Освен това, обикновено трябва да вземете под внимание определена толерантност към измерването, тъй като пухът е естествен продукт. Отново може да варира до 5%. Като общо правило се приема, че колкото повече са куб. инчове на силата на насищане, толкова по-добро е задържането на толината.

КАКВО Е CQ-DOWN™?

От Carinthia използват само пух oт европейски гъски и патици, със сила на насищане на материала между 600 и 800 кубични инча. Този висококачествен и сертифициран продукт е регистриран под търговкото наименование "CQ-Down™. CQ-Down™ означва "Carinthia Quality" и подчертва обещанието на компанията към клиентите за високо качество в производството.

КАКВО ПРАВИ ПУХА ТОЛКОВА СПЕЦИАЛНА МАТЕРИЯ?

Благодарение на 3D-структурата си, пухът е способен да задържа голямо количество въздух, пропорционално на теглото му. Доброто гъше перо има около 2 милиона пухкави "крачета", които се заключват към други пухчета. Между тях съответно се заключва въздух, който задържа топлината и предпазва от студа. Благодарение на високата си еластичност, пухът може да бъде значително компресиран. След като извадите продукт с пух oт опаковката или сакчето му за носене, разтърсете го добре и му осигурете място да "подиша". Пухът ще се разшири до предишното си състояние и ще ви топли както преди това. 

 

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
© 2015 Zarimex All rights reserved.