В днешно време въпросът за избор на сейф за дома стои пред мнозина. Преди няколко години такъв продукт се е купувал само от предприятия, институции, организации, за да се осигури съхранението на парични средства и финансова документация.

В момента много бизнесмени предпочитат да имат надеждно място за съхранение на важни документи не само в офиса, но и у дома.

Марката Griffon е готова да предостави съвет на всички, които се интересуват от това как да изберат сейф за апартамента. Фирмата предлага широка гама от сейфове за офиси, хотели, автомобили, както и такива, които са подходящи да се използват в домашни помещения.

Топ 5 причини защо се нуждаем от сейф

Мнозина са склонни да грешат поради липса на осведоменост. Някои съвременни хора си задават въпроса „Защо ми е необходим сейф в апартамент, ако няма да съхранявам пари в него?“

Изборът на сейф за апартамент и закупуването му обаче се дължи не само на наличието на голяма сума пари. По-надолу в статията са изложени няколко важни причини, които разясняват нуждата от сейф у дома.

Снабдяването със сейф трябва да се случи веднага, ако настъпи едно от следните обстоятелства:

  1. взето е решение за закупуване на оръжие (според изискванията на закона оръжията трябва да се съхраняват само в специално оборудвани помещения, поради тази причина е необходимо да се избере сейф или каса с подходящ дизайн);
  2. интерес към въпроса как да изберат сейф за дома се проявява и от онези, които се страхуват от вероятността крадци да влязат в апартамента и да откраднат важни документи, ценни книжа или пари в брой;
  3. интерес към закупуването на сейф за дома имат и онези, които са загубили важни документи и пари поради пожар;
  4. когато в дома има малки деца и е необходимо пространство, до което да нямат достъп;
  5. закупуването на сейф е присъщо и на тези, които предпочитат да се предпазят от всякакви нещастия, извънредни ситуации и природни бедствия.

Как да изберем сейф за дома и апартамента?

Невъзможно е недвусмислено да се отговори на въпроса кой е най-добрият сейф за дома. Има много опции, всичко зависи от причините за извършването на такава придобивка.

Ако имате някакви затруднения или съмнения относно това кой сейф да изберете за вашия апартамент, винаги се обръщайте към специалистите на съответния магазин за помощ. Те ще предоставят пълна информация, ще ви помогнат да се ориентирате в широката гама от сейфове.

Марка Griffon предлага такива сейфове от гледна точка на защита:

  • устойчив на взлом;
  • огнеупорен;
  • пожароустойчив.

Ако планирате да съхранявате лични документи в сейфа, е добре да изберете огнеупорен такъв, който ще защити хартиените документи в случай на пожар.

Ако ще ползвате сейфа за съхранение на бижута, антични предмети, тогава е по-добре да изберете сейф устойчив на разбиване. Този вид сейфове са оборудвани с няколко нива на защита, благодарение на които измамниците не могат да отворят вратата на сейфа.

Ако планирате да съхранявате пари, ценности и лични документи в сейфа, тогава най-добрият вариант са огнеупорните и огнеустойчиви сейфове.

Когато избирате сейф за апартамент, първо трябва да установите на кое конкретно място ще го инсталирате. Това е важно за определяне на размера на сейфа.

Размерите на сейфа са важен показател и в случаите, когато е необходимо да се гарантира надеждно съхранение на голям брой продукти и документи.

Вариантът за лек и миниатюрен по размери сейф не е добър вариант, тъй като при този вид рискът от кражба на документи и други ценности не е напълно елиминиран, при положение, че тези характеристики позволяват измамниците да извадят целия сейф и да го отворят извън апартамента.

Освен да изберете сейф, да определите правилното място за поставяне, далеч от любопитни очи, е изключително важно и допълнителното му фиксиране. Повечето от сейфовете Griffon са придружени от специални стоманени връзки, с които е възможно фиксирането на продукта към стена или под.

Как да изберем сейф за офис?

В офис обстановката нуждата от сейф се увеличава многократно.

В офисите трябва да пазите дублиращи се ключове в случай на загуба на оригинали. Достъпът до дубликати обаче трябва да бъде ограничен, за да се предотврати свободното влизане на служители във всеки офис, за да задоволят неоснователното си любопитство.

Фирма Griffon предлага сейф за ключове, в който можете да съхранявате няколко комплекта ключове.

При всички случаи най-добрият вариант, който специалистите препоръчват са пожароустойчиви, устойчиви на взлом комбинирани сейфове, оборудвани с механизъм за кодово заключване.

При запознаване с характеристиките на сейфа е необходимо да се обърне внимание на неговата вътрешна част. Ако искате да закупите сейф за съхранение на документи, важно е сейфът да е оборудван с няколко просторни рафтове и чекмеджета.

Винаги се съветвайте със специалистите в конкретния магазин, тъй като те най-добре са запознати с различните модели сейфове, ще обърнат внимание на техните характеристики и ще помогнат за избора на най-добрия вариант на сейфа, който осигурява надеждно съхранение на документи.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Източник: https://griffonsafes.com.ua/