Технологията VerriSteel гарантира висока степен на безопасност при лов на дива свиня. Това е гъвкав, но много здрав плетен плат с висока устойчивост на скъсване и пробиване. Това е защитен слой от високомодулен полиетилен (HMPE), който се ползва в различни форми на бронежилетки.

   Технологията VerriSteel се ползва в панталоните Härkila Wildboar Pro, които са тествани от авторитетните германски институти KWF (Das Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik) и DPLF (Deutsche Prüf- und Zertifizierungsstelle für Land-und Forsttechnik). Двата института са сертифицирали, че панталоните Wildboar Pro са разработени в съответствие със стандарта на EN ISO 13688 и са тествани и сертифицирани в съответствие с регламентите (ЕС) 2016/425, които се отнасят до личните предпазни дрехи.

    С прости думи - тези панталони предпазват от прободни рани от бивните зъби на глиган. Но е важно да се отбележи, че никое оборудване за безопасност не може да осигури пълна защита срещу атаки. Това е иновативна технология в здрава конструкция, която едновременно повишава приспособимостта и защитава ловеца от природните стихии.

 

    // 3-слоя//

     Защита от природните стихии.

      Панталонът Wildboar Pro се състои от 3 слоя, които в комбинация предлагат    на носeщият ги не само защита срещу природните стихии, но и защита срещу прободни рани от зъбите на глигана.

  AirTechTM - устойчив на вятър, дишащ, издръжлив, текстилен плат с технология за отблъскване на вода и мръсотия.

      VeriSteel - защитен слой от високомодулен полиетилен (HMPE).

     Gore-tex® – ветро и водоустойчива мембрана с изключително висока степен на дишане.

 

 

Устойчив на пробиване // Гъвкав // Сравнително лек // Устойчив на скъсване

 

 

 

 

Източник: https://harkila.com/en-150/technologies/verristeel