Тази година се навършват 60 години от тясното сътрудничество и вдъхновяващо приятелство между Fjällräven и природата. Функционалните, издържливи и дълготрайни дрехи и оборудване на бранда не случайно са му донесли световна слава, която и днес продължава да бъде вдъхновяваща и мотивираща. Последните проучвания показват ясно връзката между способността на даден продукт да остане в употреба за дълго време и намаляване на вредното въздействие върху околната среда именно по този начин. Така бива потвърдена и истинската стойност на това, което прави Fjall Raven създавайки продукти, които не просто се използват продължително, но и стават любими на ползвателите.

Пролетно-лятната колекция 2021 на Fjall Raven е базирана на успеха на предходните серии Abisko Midsummer и High Coast, като компанията въвежда по-леки, вентилиращи, влагоотвеждащи, бързосъхнещи и силно компактни продукти. Компанията разширява гамата си и сред водоустойчивите продукти, както и при тези без наличие на PFC (пер- и полифлуорирани химикали, които са изключително вредни за околната среда) представяйки нови серии дрехи, които предлагат висока надеждност при влажни атмосферни условия. 

Допълнителен фокус при пролетно-лятната колекция е поставен на универсалната употреба, издръжливостта и функционалните характеристики на уникалната и добре позната материя от Fjall Raven с доказани във времето качества - G-1000. Способността й да бъде модифицирана, чрез ваксата Greenland Wax, не просто удължавайки живота на дрехата или оборудването, но и заради неоспоримите възможностти, които дава на ловците, туристите и аутдор любителите променяйки качествата на последните според нуждите и условията, в които е поставен ползвателя.

В.т.т. - ако времето е топло и ви е необходима дреха с по-добри вентилационни качества, представете си внезапно влошаване на времето, което налага употребата на друга дреха, която да ви запазва сухи при дъжд. Не бихте ли оценили високо възможността за минути да преобразите една дреха с чудесни дишащи и вентилационни качества в напълно водоустойчив "партньор" в приключенията ви сред природата.

Изработването на здрави, функционални и годни за употреба продължително време дрехи и оборудване в продължение на повече от шестдесет години е истинска привилегия за производителя и Fjall Raven очаква с нетърпение следващите поне още шестдесет години, заедно със своята силна общност от ловци, туристи и аутдор ентусиасти.

Като официален представител на бранда, очаквайте скоро новите попълнения от колекция Пролет-Лято 2021 на Fjall Raven да бъде налична и на сайта на ZARIMEX.