Koгато дойде време да инвестирате в нов чифт обувки, искате да бъде точно това - инвестиция, а не пропилени пари. Бъдете спокойни, ще откриете, че обувките на Garmont - Nemesis си заслужават.

   Независимо пред какво бяха поставяни тези ботуши, те издържаха, че дори и повече. След като си сложих други стелки, на които държа, започнах да нося обувките в ежедневието си, за да се уверя, че са се поотпуснали, преди наистина да ги подложа на изпитания.

   След работа около къщата, пазаруване и шофиране от точка до следваща и т.н. стана ясно, че визията на обувките позволява да бъдат носени навсякъде и с всичко. Nemesis са с много небрежен вид, така че лесно се съчетават с чифт дънки и тениска, без да изглеждат неподходящи. Колкото и странно да звучи, това е един от любимите ми аспекти на обувката - без усилие да преминават от работа във времето за забавления. Но когато дойде време за работа, беше ред на Nemesis.


   Започнах със слагането на обувките, за да потичам с тях. Първо по пътната настилка, а след това и по алеята. Стана ми топло на краката, но в края на краищата при нас бе още лято, а това са обувки с GORE-TEX, така че беше очаквано. Опората на глезена бе повече от достатъчна, а подметката предлагаше отлично сцепление, както по пътя, така и по пътеката.

   Следваше предизвикателство в калта. Влизането в някаква сериозно гъста кал не беше проблем. Краката ми не просто останаха сухи, но и тези обувки не задържаха кал по подметките, което направи преминаването ми през нея много по-лесно. Последва потапяне на около половината от обувките във вода и то за значително време, а резултатът - сухи крака.


   Последният тест за Nemesis обувките бе натоварване. Сложих около 20 кг в раницата си и тръгнах на път. Изминах около 10 км, предимно по павиран участък. Освен обичайната умора, се чувствах добре и най-вече комфортно, или поне толкова конфортно, колкото смятам, че трябва да се чувства човек след толкова път. Най-важното - краката ми не ме боляха. Нямаше я обикновената умора от неправилна походка, нямаше мазоли или прегряти участъци.

   Като цяло, тези ообувки надхвърлиха очакванията ми.

   Nemesis са налични в две височини - 4.0 и 6.0, както и в два цвята - coyote и черни.

   Характеристики:

  • Горна част: Lenzi Perspair
  • Мембрана: GORE-TEX® Extended Comforт
  • Стелка: PU Тегло: 515 g


Източник: https://www.recoilweb.com/author/ldavis