Оптиките Leica са за запален лов и перфектна технология. Фирма Leica е разработила оптична мишена, която предлага на ловеца подробни визуални преживявания - и дава възможност за безопасен, етично поставен изстрел. Leica винаги поставя нуждите на ловците на първо място. Иновациите никога не отговарят на собствената си цел, затова винаги са резултат от много дискусии и интензивен практически обмен.

   С новaта оптика Fortis 6, Leica съчетава оптика с изчистен дизайн с висока производителност на оптични изображения. С до 50% по-голяма изходна зеница и изключително широко зрително поле при минимално увеличение, Leica Fortis 6 днес е най-добрата оптика от категорията с 6-кратно увеличение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Отличното разпознаване на детайлите и неповторимата рязкост на изображението осигуряват комфорт за наблюдение до последната минута. Здравата конструкция прави оптиката Leica Fortis 6 устойчив на удари и гарантира функционална надеждност във всяка ловна ситуация. 

   Fortis 6 дори надхвърля стриктните изисквания за професионална употреба в много тестове по DIN ISO 9022 (международен екологичен стандарт за оптични инструменти). Новата оптика за карабина на Leica се предлага в два варианта: Leica Fortis 6 1-6x24i и Leica Fortis 6 2-12x 50i. И двата модела предлагат около 92% светлопропускливост, разполагат с автоматичен бутон “power-off” и “power-on” и се предлагат с мерна скала 4а. Нещо повече, ясната, кръгла осветена точка на скалата прикрива много малко от наблюдаваната цел.

   Като заключение: изключителното разпознаване на детайлите, съчетано с уникална изостреност на изображението, осигурява най-добрия комфорт при гледане. Класическият, вечен дизайн ще се хареса на ловците, които ценят изяществото и търсят съвършенството.

 


Източник: http://leica-hunting-blog.com/leica-fortis-6-the-new-standard-in-the-6x-zoom-class/