Правилната грижа и поддръжка на вашето ловно облекло не само удължава неговата трайност и живот, но също така помага да останете незабелязани по време на лов.

 

 

 

// ГРИЖА ЗА ВАШЕТО ОБЛЕКЛО //


Като цяло използвайте перилни препарати без парфюм и без никакви избелващи средства, за да не бъдете забелязани от дивеча. Също така, избягвайте използването на омекотител.

 

 

Следвайте указанията на етикетите за поддръжка на дрехите. Някои дрехи изискват ниски обороти на цинтрофугата - това се маркира с линия под температурата на етикета.

 

За памучните дрехи следвайте етикета за поддръжка на дрехата и винаги перете в обикновена пералня. Не се препоръчва сушене на памучните продукти на Harkila в сушилня, тъй като така се износват.

 

Вълнените продукти, просто трябва да ги проветрите, защото вълната има функция за самопочистване. В случай, че прането на памучната дреха е неизбежно, използвайте специалната програма за вълна на вашата пералня.

 

При пране на мембранните продукти трябва да използвате течни почистващи препарати, за да избегнете остатъци от препарата в мембраната след измиването. Не забравяйте да ползвате ниски обороти на цинтрофугата. Ако трябва да подобрите покритието с DWR (Durable Water Repellant), просто поставете дрехите си в сушилня, като отново следвате етикета за грижа.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Източник: https://harkila.com/en-150/how-to/care-clothing