Балистичната програма на SWAROVSKI OPTIK предлага на ловците стандартен, удобен интерфейс за изчисляване на балистиката. Софтуерът е съобразен със специфичните нужди за лов и помага на ловците да изчислят точките за прицелване на мерната скала на дълги разстояния. Необходимите стойности за корекция за желаните разстояния на стрелба при балистичните турети също могат да бъдат изчислени.

Балистичната програма е съвместима с Z8i ; Z6(i) ; X5(i) ; Z5 ; Z4i ; Z3 ;PV ; PV-I ; AV.

Влезте в балистичната програма онлайн от ТУК.

Избор на оптика

Можете да изберете вашата лична оптика SWAROVSKI OPTIK, но внимавайте да използвате точното й име.

Избор на боеприпаси

Можете да подберете боеприпасите, като изберете стандартните боеприпаси, които използвате от голяма база данни (включително производител, калибър, куршум, тегло на куршума, скорост на дулото). Съвет: Измерете действителната скорост на дулото за вашата комбинация огнестрелно оръжие / боеприпаси, за да осигурите пълна точност. Ако ръчно заредите боеприпасите, кликнете върху „Handload“. Ако нямате балистичните коефициенти, които са ви нужни, за да изчислите траекторията си, можете да ги изчислите, като кликнете върху „Calculate BC“.

Избор на атмосферни условия

В „Условия“ можете да изберете „Основни настройки“ или „Expert mode“, за да зададете допълнителни атмосферни условия, като налягане на въздуха, влажност и температура.

Визирен кръст, таблица, балистичен турет, PBC / PXC / PBR

След като въведете всички необходими данни за изчислението, трябва да кликнете върху бутона „submit“. Тогава вече имате възможност да изберете предпочитаната стрелба на далечни разстояния.

Ако кликнете върху бутона „table“, се появява списък, показващ хоризонталното и вертикално отклонение, както и скоростта и енергията на различни разстояния.

За да се изчислят другите индивидуално регулируеми разстояния за балистичните турети, въведеният нулев диапазон не трябва да бъде по-малък от 100 м или 100 ярда. След като изберете желания нулев диапазон, точката на удара се дава в см / 100 м и инч / 100 ярда, така че да можете да изчислите разстоянието си за прицелване.

За всички модели, които имат балистичен турет, или капачката или пръстена (специални аксесоари PBC, PXC, PBR) могат да бъдат гравирани индивидуално въз основа на личните данни, които сте въвели, съобразени с избраните от вас боеприпаси.

Програмата е достъпна онлайн или може да бъде свалена като приложение. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Източник: https://aa.swarovskioptik.com/